Natuurlijk kun je voor een heerlijke manicure in mijn nagelsalon in Beerta terecht, maar wist je dat je ook veel zelf kunt doen om mooie handen en nagels te krijgen?

Jonge handen

De crèmes die je gebruikt om je gezicht te beschermen en te verzorgen, kun je ook heel goed voor je handen gebruiken. De huid van je handen vangt misschien nog wel meer zon op dan je gezicht. Door je handen ook goed te verzorgen en te beschermen kun je ze er jonger uit laten zien. Een handige tip is om na het insmeren van je gezicht, met welk middel dan ook, de achtergebleven crème op je handen op de bovenkant van je handen te smeren.

Probeer je handen zoveel mogelijk beschermen

Door het dragen van handschoenen als je schoonmaakproducten gaat gebruiken, voorkom je dat je handen uitdrogen en zijn natuurlijke beschermende stoffen verliest.


Nagellak

Jonge handen kunnen elke kleur nagellak hebben. Als je handen wat ouder worden dan is het misschien mooier om wat zachtere, lichte kleuren te kiezen. Daardoor vallen bruine vlekjes en een dunner wordende huid minder op. Door felle kleuren te gebruiken vestig je er juist de aandacht op.

Voeding

Biotine, ook wel vitamine H of B8 genoemd, is belangrijk voor gezond haar, huid en sterke nagels. Als je regelmatig last van breekbare nagels hebt dan zou je een supplement kunnen nemen. De stof komt ook voor in lever, eieren, pinda’s en melk.

De lengte van je nagels

Naarmate je ouder wordt, is het mooier de lengte van je nagels niet al te lang te laten. Korte nagels verzachten gezwollen aders en uitstekende knokkels. Als je het witte gedeelte van de nagel niet langer dan een 2,5 – 3 mm houdt is dat mooi.

Remover

Voordat je je nagels van nagellak gaat ontdoen met remover kun je je nagels inmasseren met wat handcrème of lotion. Remover en vooral de soorten op basis van aceton, ontdoet je huid van vocht en natuurlijke oliën die je huid en nagels beschermen. Er bestaat ook nagellak remover die niet op basis van aceton is.

Vijlen

Het is beter voor je nagels om je nagels in 1 richting te vijlen en niet ‘heen en weer’ zoals je een zaag beweegt. Je nagels blijven zo sterk en zullen minder snel breken of scheuren.

Verzorgde nagelriemen

Je nagelriemen hebben een functie. Ze beschermen je tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is dus niet goed om je nagelriemen teveel te verwijderen. Je kunt je nagelriemen het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met wat olijfolie en ze dan wat terugduwen.

Handcrème overal en altijd

Je handen hebben gedurende een dag best wat te verduren. Ze worden vaak nat en je wast ze regelmatig met zeep. Het is daarom geen overbodige luxe om een tube in je tas, de la van je bureau, in je auto of waar dan ook te bewaren. Als je er een gewoonte van maakt om je handen op ieder verloren ogenblik even in te smeren, dan blijven ze goed gehydrateerd. Het hoeft geen dure crème te zijn. Crèmes op basis van vaseline werken prima. Wil je de huid van je handen zo lang mogelijk jong houden, dan is een zonnefilter of SPF (Sun Protection Filter) van tenminste 20 aan te bevelen.

Voordelen van nagellak

Nagellak is er in vele kleuren en het kan je nagels leuk opfleuren. Maar als je een goede nagellak gebruikt waaraan vitamines en verzorgende oliën zijn toegevoegd hebben ze ook nog een beschermende functie. Gebruik bij voorkeur een basis coating onder de nagellak. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren